fbpx

Το κέντρο Αισθητικής Aesthetix φέρνει ένα από τα ισχυρότερα “όπλα” για την καταπολέμηση των ρυτίδων, της αντιγήρανσης, της αναζωογόνησης και της σύσφιγξης του δέρματος.

 

Μεσοθεραπεία

210 96 32 850   6945970323

Η Μεσοθεραπεία είναι η πρακτική της ενέσιμης διείσδυσης μικρών ποσοτήτων βιταμινών, ενζύμων και αντιοξειδωτικών, όπως Υαλουρονικό οξύ, Vitamin A, Vitamin C, Taurin, Boda. Η Μεσοθεραπεία αναγνωρίστηκε επισήμως από την Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής το 1987, ενώ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον Δόκτωρα M. Pistor το 1952.
Σήμερα πάνω από 15.000 Αισθητικοί εφαρμόζουν τη Μεσοθεραπεία σε ολόκληρη την Ευρώπη και Αμερική.

Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική κατά την οποία εκχύουμε μικρή ποσότητα ενέσιμου υλικού (βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα, υαλουρονικό οξύ κ.λπ.) στο μεσόδερμα (mesoderm).  Αυτές οι πολύ μικρές δόσεις πραγματοποιούνται με πολύ λεπτές βελόνες (30-32G) σε συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με τη θεραπεία που θέλουμε να κάνουμε.

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για μεγάλος εύρος αισθητικών παρεμβάσεων, ασθενειών και διαχείρισης πόνου.  Στις ποικίλες χρήσεις αυτής της ελάχιστα παρεμβατικής τεχνικής, περιλαμβάνονται η αναζωογόνηση του δέρματος, η εξαφάνιση των ρυτίδων έκφρασης (μεσοφρύδιο, πόδι της χήνας, ρινοπαρειακές πτυχώσεις), ενίσχυση των τριχοθυλακίων της κεφαλής, καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Η δυνατότητα της Μεσοθεραπείας να διαθέτει τόσες πολλές χρήσεις, είναι επειδή κάθε διάλυμα είναι ένα εξατομικευμένο μίγμα, το οποίο εγχέεται ανάλογα με το ατομικό πρόβλημα που θέλουμε να καταπολεμήσουμε.

Αντίθετα από τις πλαστικές επεμβάσεις, η Μεσοθεραπεία είναι κυριολεκτικά ανώδυνη, δεν απαιτεί ούτε χρόνο ανάρρωσης, ούτε αναισθησία, σε αντίθεση με πολλές άλλες επεμβάσεις που απαιτούν αρκετές ημέρες έως και εβδομάδες αποθεραπείας.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα της μεσοθεραπείας πραγματοποιούνται από δύο βασικούς παράγοντες:

1. Τη δράση του ενέσιμου υλικού.

2. Το μηχανισμό αυτo-θεραπείας του σώματος ως αντίδραση στη μικρο-διάτρηση από την βελόνα. Οι νευρικοί υποδοχείς του δέρματος στέλνουν ένα μήνυμα μικροτραυματισμού, το οποίο πυροδοτεί τη διαδικασία αποκατάστασης. Τα κύτταρα του δέρματος σε ακτίνα 1-2 χιλ. γύρω από τηn οπή, που έχει δημιουργήσει η βελόνα, στέλνουν σήματα αναγέννησης και αποκατάστασης στα αδιαφοροποίητα κύτταρα. Αυτά τα σήματα δραστηριοποιούν την παραγωγή νέων κυττάρων, για παράδειγμα, τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η αποστολή των ινοβλαστών είναι να μεταναστεύουν στο σημείο διάτρησης για την επούλωση του τραύματος.

Οι οπές, που δημιουργήθηκαν από τις μικροβελόνες, επουλώνονται πολύ γρήγορα και καμία κάκωση του ιστού δεν ανιχνεύεται. Ο σχηματισμός του κολλαγόνου αυξάνει στο άνω χόριο. Η δημιουργία των νέων ινών, εκατοντάδες φορές περισσότερες, αυξάνει το πάχος του δέρματος και γεμίζει προϋπάρχουσες ατροφικές ουλές. Όταν ένας μεγάλος αριθμός μικροσκοπικών οπών δημιουργηθεί, το παραγόμενο κολλαγόνο συνενώνεται και δημιουργεί ένα στρώμα κολλαγόνου. Η αντίδραση αυτή του δέρματος ονομάζεται νέο-κολλανογένηση.

Επιπρόσθετα, τα εσωτερικά κύτταρα τα οποία επιστρώνουν τα αγγεία μας (ενδοθηλιακά κύτταρα), και συγκεκριμένα αυτά των τριχοειδών, επίσης πολλαπλασιάζονται. Αντιδρούν στη διέγερση με την δημιουργία νέων τριχοειδών με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο και καλύτερο εφοδιασμό του δέρματος με αίμα. Αυτή η αντίδραση καλείται νέο-αγγειογένηση.

Η μεσοθεραπεία θα πρέπει να πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένα άτομα τα οποία έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση. Χρησιμοποιώντας το Meso-pen® εκχύουμε στο μεσόδερμα συγκεκριμένη σύνθεση για μια συγκεκριμένη θεραπεία. Οι βελόνες διεισδύουν στο δέρμα σε πολύ μικρό βάθος (1-3 χιλ.). Ο αριθμός των εκχύσεων και το προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από την κάθε συγκεκριμένη θεραπεία. Γενικά οι ασθενείς χρειάζονται μια θεραπεία κάθε 10-14 μέρες και εξαρτάται από την περιοχή και το μέγεθός της. Οι εκχύσεις γίνονται σε κοντινές αποστάσεις (5 χιλ) και σε μικρές δόσεις (0,02cc) με συνολική ποσότητα ανά θεραπεία 2-5 cc. Το χρονικό πλαίσιο μεταξύ των θεραπειών σε συνδυασμό με τις μικρές δόσεις ανά θεραπεία, εξασφαλίζουν τη δυνατότητα της παρακολούθησης και του ελέγχου των αποτελεσμάτων.

Ο κύκλος των συνεδριών ολοκληρώνεται σε 5-6 εφαρμογές, ανάλογα με την περίπτωση και συνιστάται θεραπεία συντήρησης κάθε 2 μήνες.

 

Μεσοθεραπεία